Vrijwilliger2018-02-10T13:15:08+00:00

Vrijwilligers

Voedselbank Breda heeft meer vrijwilligers nodig om stadsgenoten in nood te helpen aan voedsel. Wij zijn met ongeveer 60 vrijwilligers en vormen het hart van onze Voedselbank. Wij bestaan voor 100% uit vrijwilligers en zijn dringend op zoek naar enthousiaste collega’s. Vandaar deze oproep aan u.

Jaarlijks helpen wij zo’n 1500 mensen. Met bijna onuitputtelijke enthousiasme zorgen we er elke week voor dat de allerarmste stadsgenoten gratis voedsel kunnen komen ophalen. We zijn een club die van di t/m vr aan de slag is om alles goed en gestructureerd te laten verlopen. Denk aan werving van voedsel, logistieke stromen, opslag, registratie, koelketenbewaking en uitdelen van voedsel.

Hopelijk twijfelt u geen seconde om ons te komen helpen. Het welzijn van onze stadsgenoten is immers een gedeelde verantwoordelijkheid en wij hebben voortdurend zorgen over de continuïteit van onze Voedselbank.

Iedere helpende hand is van harte welkom!

Wij vragen

Betrokken en enthousiaste mensen die affiniteit hebben met het werk van de voedselbank. U hebt als vrijwilliger te maken met diverse mensen met verschillende achtergronden en religies. Respect voor voedsel, collega’s en deelnemers is een vereiste bij dit vrijwilligerswerk. En er is de vanzelfsprekende plicht tot geheimhouding van alle privacygevoelige informatie. 

Wij bieden

Een enthousiast team die elke dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag aan de slag is. We werken hard en maken daarnaast veel lol met elkaar. Op basis van uw wensen, talenten en mogelijkheden kijken we samen met u voor een leuke functie binnen ons team. Wij verzorgen de lunch tijdens werktijd en één keer per jaar organiseren we een vrijwilligersavond.

Incidenteel inzetten 

Het is ook mogelijk om zich eenmalig in te zetten door zelf een actie te organiseren voor de Voedselbank. Taken die zich lenen om eenmalig mee te doen zijn supermarktacties, grote schoonmaakactie (van de Voedselbank) of een eigen actie. Klik hier voor meer informatie over acties.  

Graag tot ziens op onze Voedselbank!

Aanmeldformulier

Je voornaam
Achternaam
Je e-mailadres
Je telefoonnummer
Naar welke functie gaat uw voorkeur uit?
Vacatures binnen de voedselbank
Beschikbaarheid
Op deze pagina vragen we de persoonsgegevens van degene die ondersteuning van de Voedselbank Breda wil aanvragen. Alle rode titels zijn velden waar een invoer verplicht is.
  • Aanvrager Iedereen met een woonadres in de gemeente Breda kan een aanvraag doen voor ondersteuning van de Voedselbank. Indien er meerdere personen samen een huishouden voeren op één adres, moet de aanvraag gedaan worden door de hoofdbewoner van het opgegeven adres in Breda. De aanvrager is verantwoordelijk voor het juist en volledig invullen van het formulier, ook als u bij het invullen geholpen wordt. Aanhef of aanspreektitel We vinden het belangrijk om u op de juiste wijze aan te spreken. Daarom is er naast de keuze voor Mevr. en Dhr. ook de aanhef "Aanvrager" toegevoegd waardoor een gender neutrale aanhef,  bijv.  Geachte aanvrager Robin van Winkel mogelijk is.
  • Voornaam Roepnaam van de aanvrager
  • Voorletters Dit zijn de voorletters zoals die op uw identiteitsbewijs zijn vermeld.
  • Tussenvoeging Sommige achternamen voegen een woord toe aan de achternaam, bijv. "van de" ,"La","Dos" of "El". Voor een juiste alfabetisering vragen we om deze tussenvoeging los van de achternaam op te geven.
  • Achternaam Dit is de naam zoals die vermeld is op het identiteitsbewijs van de aanvrager.
  • Geboortedatum De geboortedatum van de aanvrager zoals vermeld op het identiteitsbewijs. LET OP Het is het makkelijkst om eerst het jaar te kiezen, daarna de maand en als laatste de geboortedag.
  • Telefoonnummer Geef hier het telefoonnummer waarop u overdag te bereiken bent. Als u niet op een vast telefoonnummer te bereiken bent hoeft u dit veld niet in te vullen.
  • Mobiel nummer Een mobiel nummer waarop u bereikbaar bent is een verplicht veld. De reden hiervoor is dat alle berichten van de Voedselbank ALTIJD via SMS worden verzonden. Niet iedereen is altijd per e-mail te bereiken en alle mobiele telefoons kunnen SMS ontvangen.
  • E-mailadres Hoewel niet iedereen altijd de toegang heeft tot e-mail is het voor het gebruik van dit online-formulier noodzakelijk dat er een e-mailadres beschikbaar is waar de aanvrager de bevestiging en andere berichten over deze aanvraag kan ontvangen. Als de aanvrager geen toegang heeft tot e-mail is het verstandig om de aanvraag op papier te doen. Hiervoor is een PDF beschikbaar die uitgeprint en opgestuurd kan worden.