voedsel2018-11-23T19:19:50+00:00

Voedsel Reststromen

Doneer uw Voedsel Reststromen

Want weggooien

Want weggooien

is zonde

is zonde

De Voedselbank Breda streeft er naar om alle deelnemende gezinnen wekelijks een gevarieerd pakket van gezond voedsel aan te bieden . De Voedselbank koopt (zelf) nooit voedsel en is in haar dienstverlening volledig afhankelijk van donaties in geld, vrijwilligers en goederen. Hoe meer én gevarieerder voedsel wij ontvangen, des te beter wij onze deelnemers kunnen helpen. Uiteindelijk kunnen wij nooit méér ter beschikking stellen dan dat wij hebben ontvangen.

Bedrijven

Heeft u als producent of winkelier goederen die u niet meer kunt of wilt verkopen, omdat de verpakking niet in orde is of omdat de houdbaarheidsdatum nadert? Blijft u zitten met een restpartij, omdat u overgaat op een ander assortiment? De Voedselbank Breda is constant op zoek naar levensmiddelen en aanverwante dagelijkse boodschappen om de voedselpakketten te kunnen samenstellen. Wij kunnen uw restpartijen goed gebruiken.Als u levensmiddelen doneert aan de voedselbank, bespaart u in één keer op kosten voor zowel de afvoer als voor de vernietiging van voedsel. De voedselbank beschikt over een koelvrieswagen. Wij halen de voedingsmiddelen volgens de voorschriften op. Tegelijkertijd helpt u onze deelnemers enorm. Meewerken aan de voedselbank levert u bovendien de nodige goodwill op van uw relaties en werknemers. Wilt u meer weten over voedseldonatie? Neem gerust contact met ons op.

Particulieren en organisaties

Bijdragen van particulieren of organisaties zijn uiteraard ook van harte welkom. Als u goederen wilt doneren, dan zijn de deelnemers het meest gebaat bij de dagelijkse boodschappen. Zie onze boodschappenlijstje hiernaast. Wij mogen alleen voedsel uitdelen dat voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • onaangebroken verpakking
 • houdbaarheidsdatum niet overschreden

U kunt de goederen brengen naar de voedselbank in Breda. Klik hier voor het adres en plattegrond. Elke woensdag en donderdag tussen 10 uur en 15 uur is altijd iemand aanwezig. Ander moment kan in overleg uiteraard ook. Gaat het om grotere hoeveelheden? Dan halen wij deze graag bij u op met onze wagen. Heeft u vragen? Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met u op!

Voedsel Donatie

Formulier voor het aanmelden van een voedseldonatie.

Of bel 06-38254527

Organisatienaam
Namens welke organisatie meldt u de voedseldonatie aan
Aanhef
 • Dhr.
 • Dhr.
 • Mevr.
Voornaam
Achternaam
E-mail adres
Telefoonnummer
Categorie
Logistieke opties

Bedankt!

Voedselbank Breda waardeert onze donateurs zeer en we bedanken u of uw bedrijf graag op onze Facebook- en Twitter pagina. Als u hier interesse in heeft kunt u een e-mail (met eventueel actiefoto) sturen naar administratie@voedselbankbreda.nl

Hartelijk dank voor uw betrokkenheid en inzet.

Op deze pagina vragen we de persoonsgegevens van degene die ondersteuning van de Voedselbank Breda wil aanvragen. Alle rode titels zijn velden waar een invoer verplicht is.
 • Aanvrager Iedereen met een woonadres in de gemeente Breda kan een aanvraag doen voor ondersteuning van de Voedselbank. Indien er meerdere personen samen een huishouden voeren op één adres, moet de aanvraag gedaan worden door de hoofdbewoner van het opgegeven adres in Breda. De aanvrager is verantwoordelijk voor het juist en volledig invullen van het formulier, ook als u bij het invullen geholpen wordt. Aanhef of aanspreektitel We vinden het belangrijk om u op de juiste wijze aan te spreken. Daarom is er naast de keuze voor Mevr. en Dhr. ook de aanhef "Aanvrager" toegevoegd waardoor een gender neutrale aanhef,  bijv.  Geachte aanvrager Robin van Winkel mogelijk is.
 • Voornaam Roepnaam van de aanvrager
 • Voorletters Dit zijn de voorletters zoals die op uw identiteitsbewijs zijn vermeld.
 • Tussenvoeging Sommige achternamen voegen een woord toe aan de achternaam, bijv. "van de" ,"La","Dos" of "El". Voor een juiste alfabetisering vragen we om deze tussenvoeging los van de achternaam op te geven.
 • Achternaam Dit is de naam zoals die vermeld is op het identiteitsbewijs van de aanvrager.
 • Geboortedatum De geboortedatum van de aanvrager zoals vermeld op het identiteitsbewijs. LET OP Het is het makkelijkst om eerst het jaar te kiezen, daarna de maand en als laatste de geboortedag.
 • Telefoonnummer Geef hier het telefoonnummer waarop u overdag te bereiken bent. Als u niet op een vast telefoonnummer te bereiken bent hoeft u dit veld niet in te vullen.
 • Mobiel nummer Een mobiel nummer waarop u bereikbaar bent is een verplicht veld. De reden hiervoor is dat alle berichten van de Voedselbank ALTIJD via SMS worden verzonden. Niet iedereen is altijd per e-mail te bereiken en alle mobiele telefoons kunnen SMS ontvangen.
 • E-mailadres Hoewel niet iedereen altijd de toegang heeft tot e-mail is het voor het gebruik van dit online-formulier noodzakelijk dat er een e-mailadres beschikbaar is waar de aanvrager de bevestiging en andere berichten over deze aanvraag kan ontvangen. Als de aanvrager geen toegang heeft tot e-mail is het verstandig om de aanvraag op papier te doen. Hiervoor is een PDF beschikbaar die uitgeprint en opgestuurd kan worden.
Bespaar op onnodige vernietigingskosten en doneer aan de Voedselbank Breda
Heeft u overschotten of reststromen goed en gezond voedsel?
Doneer die dan aan de Voedselbank Breda.

Voorkom verspilling en help mensen in financiële nood.
Bel 06-38254527