Stage2018-02-10T12:34:15+00:00

Stage 

Wil jij je voor je stage inzetten voor de Voedselbank Breda? Dat kan! Of je het nu vanuit je maatschappelijke stage (VO) doet of vanuit het MBO of HBO, wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste scholieren en studenten die zich in willen zetten voor de voedselbank. 

Wij vragen 

Scholieren en studenten die het leuk vinden om zelf een actie te bedenken, organiseren en uitvoeren. Doel van de actie kan zijn voedsel of geld inzamelen voor onze boodschappendagen. Belangrijk is dat je je wilt verdiepen in de Voedselbank en goed zelfstandig kunt werken. 

Wij bieden 

Om je te helpen bij je actie maken we een afspraak om kennis te maken en je idee te bespreken. We denken mee hoe je dat beste kunt organiseren en waar we je bij kunnen helpen (bijvoorbeeld met transport). 

Wij kunnen je verder nog ondersteunen met: 

 • Advies; er zijn diverse acties uitgevoerd voor de voedselbank en hier hebben we van geleerd. Als je besluit een actie te doen, denken we graag met je mee! 
 • Kratten; als je voedsel gaat inzamelen kun je (inklapbare) kratten van ons lenen. Deze kun je in grote hoeveelheden bij ons ophalen. De kratten passen in een personenauto. 
 • Transport; we kunnen onze bus inzetten om ingezameld voedsel op te halen. Indien het voedsel in een personenauto past, zullen we je vriendelijk vragen of je iets kunt organiseren om het naar de Voedselbank te brengen om kosten van de brandstof te besparen en de tijd van de vrijwilligers efficiënt in te zetten. 
 • Rondleiding; als je een actie gaat voeren is het leuk om zelf een kijkje te nemen bij de Voedselbank. Wij leiden jou of je groepje graag rond in de bank. 
 • Communicatemiddelen: we hebben verschillende brochures en andere bestanden ter ondersteuning van je actie. We helpen om jouw actie bekend te maken via onze Facebook- en Twitterpagina. 

Ga jij een actie organiseren? 

We vinden het hartstikke fijn als jij voor je stage een actie wilt organiseren voor de Voedselbank. Heb je al een goed idee? Of ben je op zoek naar voorbeelden van acties? Bekijk onze Facebook– en Twitterpagina voor acties die georganiseerd zijn en hier vind je leuke ideeën en inspiratie en ook tips om geld in te zamelen voor een goed doel. 

Wil je je actie bespreken of een afspraak maken?
Neem gerust contact op via actie@voedselbankbreda.nl Wij nemen z.s.m. contact met je op. 

Op deze pagina vragen we de persoonsgegevens van degene die ondersteuning van de Voedselbank Breda wil aanvragen. Alle rode titels zijn velden waar een invoer verplicht is.
 • Aanvrager Iedereen met een woonadres in de gemeente Breda kan een aanvraag doen voor ondersteuning van de Voedselbank. Indien er meerdere personen samen een huishouden voeren op één adres, moet de aanvraag gedaan worden door de hoofdbewoner van het opgegeven adres in Breda. De aanvrager is verantwoordelijk voor het juist en volledig invullen van het formulier, ook als u bij het invullen geholpen wordt. Aanhef of aanspreektitel We vinden het belangrijk om u op de juiste wijze aan te spreken. Daarom is er naast de keuze voor Mevr. en Dhr. ook de aanhef "Aanvrager" toegevoegd waardoor een gender neutrale aanhef,  bijv.  Geachte aanvrager Robin van Winkel mogelijk is.
 • Voornaam Roepnaam van de aanvrager
 • Voorletters Dit zijn de voorletters zoals die op uw identiteitsbewijs zijn vermeld.
 • Tussenvoeging Sommige achternamen voegen een woord toe aan de achternaam, bijv. "van de" ,"La","Dos" of "El". Voor een juiste alfabetisering vragen we om deze tussenvoeging los van de achternaam op te geven.
 • Achternaam Dit is de naam zoals die vermeld is op het identiteitsbewijs van de aanvrager.
 • Geboortedatum De geboortedatum van de aanvrager zoals vermeld op het identiteitsbewijs. LET OP Het is het makkelijkst om eerst het jaar te kiezen, daarna de maand en als laatste de geboortedag.
 • Telefoonnummer Geef hier het telefoonnummer waarop u overdag te bereiken bent. Als u niet op een vast telefoonnummer te bereiken bent hoeft u dit veld niet in te vullen.
 • Mobiel nummer Een mobiel nummer waarop u bereikbaar bent is een verplicht veld. De reden hiervoor is dat alle berichten van de Voedselbank ALTIJD via SMS worden verzonden. Niet iedereen is altijd per e-mail te bereiken en alle mobiele telefoons kunnen SMS ontvangen.
 • E-mailadres Hoewel niet iedereen altijd de toegang heeft tot e-mail is het voor het gebruik van dit online-formulier noodzakelijk dat er een e-mailadres beschikbaar is waar de aanvrager de bevestiging en andere berichten over deze aanvraag kan ontvangen. Als de aanvrager geen toegang heeft tot e-mail is het verstandig om de aanvraag op papier te doen. Hiervoor is een PDF beschikbaar die uitgeprint en opgestuurd kan worden.