Non-Food producten

Het "supermarkt-assoritment"

Behalve voedsel is de Voedselbank Breda ook heel blij met non-food producten die men normaal in een supermarkt aantreft. Deze producten die net zoals eten als een "eerste levensbehoefte" kunnen worden gezien, willen we ook aan onze deelnemers beschikbaar kunnen stellen. Voorbeelden hier van zijn; verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen, luiers en producten voor persoonlijke hygiëne. 

Bedrijven
Heeft u als producent of winkelier goederen die u niet meer kunt of wilt verkopen, omdat de verpakking niet in orde is, of blijft u zitten met een restpartij, omdat u overgaat op een ander assortiment? De Voedselbank Breda is constant op zoek naar levensmiddelen en aanverwante dagelijkse boodschappen om de voedselpakketten te kunnen samenstellen. Wij kunnen uw restpartijen goed gebruiken. U maakt geen kosten om uw restpartij op te slaan of te vervoeren, want wij halen de goederen graag bij u op. Tegelijkertijd helpt u onze deelnemers enorm. Meewerken aan de voedselbank levert u bovendien de nodige goodwill op van uw relaties en werknemers.Wilt u goederen aanbieden of meer weten over het doneren van goederen? Neem gerust contact met ons op.

Tweedehands goederen
Wilt u tweedehands goederen aanbieden?
Dan verwijzen we u graag door naar onze buren, Vereniging Vincentius.

Vanwege de voedselveiligheidsnorm kunnen wij bij de Voedselbank alleen nieuwe producten accepteren. Wij moeten ons houden aan dezelfde richtlijnen voor voedselveiligheid als een gewone supermarkt. Hier worden we door de Voedsel- en Warenautoriteit regelmatig op gecontroleerd. Maar omdat onze deelnemers natuurlijk ook heel erg gebaat zijn bij (betaalbare) tweedehands spullen hebben we hiervoor een goede samenwerking met de Vereniging Vincentius.

Vereniging Vincentius zet zich in voor dezelfde doelgroep door gratis hulpverlening te bieden, maar ook door kleding, (klein)meubelen en (huishoudelijke) apparaten aan te bieden voor een kleine prijs en in schrijnende situaties zelfs gratis. Een donatie van speelgoed of andere spullen komt dus altijd goed terecht. Met regelmaat krijgen onze deelnemers tegoedbonnen om te winkelen bij de kringloopwinkel De Vince. Iedereen kan winkelen bij De Vince; de opbrengst maakt de hulpverlening mogelijk.

Kringloopwinkel 'De Vince' is open op:

Maandag: van 13:00 tot 16.00
Woensdag: van 13:00 tot 16.00
Zaterdag: van 11:00 tot 16.00

Bedankt!
Voedselbank Breda waardeert onze donateurs zeer en we bedanken u of uw bedrijf graag op onze Facebook– en Twitterpagina. Als u interesse heeft in de vermelding van uw bedrijf kunt u e-mail (met eventueel actiefoto) sturen naar actie@voedselbankbreda.nl

Hartelijk dank voor uw betrokkenheid en inzet.