spullen2018-02-10T12:27:15+00:00

Non-Food producten

Het "supermarkt-assoritment"

Behalve voedsel is de Voedselbank Breda ook heel blij met non-food producten die men normaal in een supermarkt aantreft. Deze producten die net zoals eten als een "eerste levensbehoefte" kunnen worden gezien, willen we ook aan onze deelnemers beschikbaar kunnen stellen. Voorbeelden hier van zijn; verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen, luiers en producten voor persoonlijke hygiëne. 

Bedrijven
Heeft u als producent of winkelier goederen die u niet meer kunt of wilt verkopen, omdat de verpakking niet in orde is, of blijft u zitten met een restpartij, omdat u overgaat op een ander assortiment? De Voedselbank Breda is constant op zoek naar levensmiddelen en aanverwante dagelijkse boodschappen om de voedselpakketten te kunnen samenstellen. Wij kunnen uw restpartijen goed gebruiken. U maakt geen kosten om uw restpartij op te slaan of te vervoeren, want wij halen de goederen graag bij u op. Tegelijkertijd helpt u onze deelnemers enorm. Meewerken aan de voedselbank levert u bovendien de nodige goodwill op van uw relaties en werknemers.Wilt u goederen aanbieden of meer weten over het doneren van goederen? Neem gerust contact met ons op.

Tweedehands goederen
Wilt u tweedehands goederen aanbieden?
Dan verwijzen we u graag door naar onze buren, Vereniging Vincentius.

Vanwege de voedselveiligheidsnorm kunnen wij bij de Voedselbank alleen nieuwe producten accepteren. Wij moeten ons houden aan dezelfde richtlijnen voor voedselveiligheid als een gewone supermarkt. Hier worden we door de Voedsel- en Warenautoriteit regelmatig op gecontroleerd. Maar omdat onze deelnemers natuurlijk ook heel erg gebaat zijn bij (betaalbare) tweedehands spullen hebben we hiervoor een goede samenwerking met de Vereniging Vincentius.

Vereniging Vincentius zet zich in voor dezelfde doelgroep door gratis hulpverlening te bieden, maar ook door kleding, (klein)meubelen en (huishoudelijke) apparaten aan te bieden voor een kleine prijs en in schrijnende situaties zelfs gratis. Een donatie van speelgoed of andere spullen komt dus altijd goed terecht. Met regelmaat krijgen onze deelnemers tegoedbonnen om te winkelen bij de kringloopwinkel De Vince. Iedereen kan winkelen bij De Vince; de opbrengst maakt de hulpverlening mogelijk.

Kringloopwinkel 'De Vince' is open op:

Maandag: van 13:00 tot 16.00
Woensdag: van 13:00 tot 16.00
Zaterdag: van 11:00 tot 16.00

Bedankt!
Voedselbank Breda waardeert onze donateurs zeer en we bedanken u of uw bedrijf graag op onze Facebook– en Twitterpagina. Als u interesse heeft in de vermelding van uw bedrijf kunt u e-mail (met eventueel actiefoto) sturen naar actie@voedselbankbreda.nl

Hartelijk dank voor uw betrokkenheid en inzet.

Op deze pagina vragen we de persoonsgegevens van degene die ondersteuning van de Voedselbank Breda wil aanvragen. Alle rode titels zijn velden waar een invoer verplicht is.
  • Aanvrager Iedereen met een woonadres in de gemeente Breda kan een aanvraag doen voor ondersteuning van de Voedselbank. Indien er meerdere personen samen een huishouden voeren op één adres, moet de aanvraag gedaan worden door de hoofdbewoner van het opgegeven adres in Breda. De aanvrager is verantwoordelijk voor het juist en volledig invullen van het formulier, ook als u bij het invullen geholpen wordt. Aanhef of aanspreektitel We vinden het belangrijk om u op de juiste wijze aan te spreken. Daarom is er naast de keuze voor Mevr. en Dhr. ook de aanhef "Aanvrager" toegevoegd waardoor een gender neutrale aanhef,  bijv.  Geachte aanvrager Robin van Winkel mogelijk is.
  • Voornaam Roepnaam van de aanvrager
  • Voorletters Dit zijn de voorletters zoals die op uw identiteitsbewijs zijn vermeld.
  • Tussenvoeging Sommige achternamen voegen een woord toe aan de achternaam, bijv. "van de" ,"La","Dos" of "El". Voor een juiste alfabetisering vragen we om deze tussenvoeging los van de achternaam op te geven.
  • Achternaam Dit is de naam zoals die vermeld is op het identiteitsbewijs van de aanvrager.
  • Geboortedatum De geboortedatum van de aanvrager zoals vermeld op het identiteitsbewijs. LET OP Het is het makkelijkst om eerst het jaar te kiezen, daarna de maand en als laatste de geboortedag.
  • Telefoonnummer Geef hier het telefoonnummer waarop u overdag te bereiken bent. Als u niet op een vast telefoonnummer te bereiken bent hoeft u dit veld niet in te vullen.
  • Mobiel nummer Een mobiel nummer waarop u bereikbaar bent is een verplicht veld. De reden hiervoor is dat alle berichten van de Voedselbank ALTIJD via SMS worden verzonden. Niet iedereen is altijd per e-mail te bereiken en alle mobiele telefoons kunnen SMS ontvangen.
  • E-mailadres Hoewel niet iedereen altijd de toegang heeft tot e-mail is het voor het gebruik van dit online-formulier noodzakelijk dat er een e-mailadres beschikbaar is waar de aanvrager de bevestiging en andere berichten over deze aanvraag kan ontvangen. Als de aanvrager geen toegang heeft tot e-mail is het verstandig om de aanvraag op papier te doen. Hiervoor is een PDF beschikbaar die uitgeprint en opgestuurd kan worden.
Bespaar op onnodige vernietigingskosten en doneer aan de Voedselbank Breda
Heeft u overschotten of reststromen goed en gezond voedsel?
Doneer die dan aan de Voedselbank Breda.

Voorkom verspilling en help mensen in financiële nood.
Bel 06-38254527