Nieuws2016-10-17T08:20:12+00:00

Voedselbank Breda

Op dit moment bezoeken ongeveer 400 gezinnen wekelijks de Voedselbank Breda. De Voedselbank Breda is geheel afhankelijk van donaties en de enthousiaste en belangeloze inzet van vrijwilligers. We zijn ontzettend dankbaar voor iedereen die de Voedselbank Breda steunt. Of het nu schenkingen zijn, voedsel of service- en dienstverlening. Zonder deze donaties kan de voedselbank niet draaien. Steunt de Voedselbank Breda! Wilt u een financi√ęle donatie doen? Goederen aanbieden? Of zelf een actie organiseren? Neem contact op via actievoedselbankbreda@gmail.com of bel 076 - 5715458.
Voedselbank Breda
Voedselbank Breda heeft het bericht van Voedselbanken Nederland gedeeld.12 november 2018 @ 22:17
en maar bezuinigen op armoedebestrijding waar zijn ze op gemeentelijk en landelijk niveau mee bezig
Voedselbank Breda
Voedselbank Breda heeft het bericht van Voedselbanken Nederland gedeeld.5 november 2018 @ 21:51
Tijdens de Week van de Voedselbanken was er veel aandacht voor de meest gewaardeerde maaltijdbox. Hoe zit dat nou?
Voedselbank Breda
Voedselbanken Nederland
Tijdens de Week van de Voedselbanken was er veel aandacht voor de meest gewaardeerde maaltijdbox. Hoe zit dat nou?
Voedselbank Breda
Voedselbank Breda heeft het bericht van Albert Heijn Bisschopshoeve gedeeld.30 oktober 2018 @ 17:26
Fantastisch!!!
Voedselbank Breda
Voedselbank Breda heeft een foto van Gemeenteraad Breda gedeeld.25 oktober 2018 @ 21:02
Michiel van Schaik van Voedselbank Breda
Voedselbank Breda
Voedselbank Breda heeft het bericht van SP Breda gedeeld.24 oktober 2018 @ 16:41
Terecht dat de Voedselbank Breda het niet pikt! ūüß°ūüí™ūüćÖ

Maar de realiteit is nog erger... Dit #VVDcollege van VVD Breda, D66 Breda en PvdA Breda (!) bezuinigd nog veel meer op armoedebeleid dan het in dit artikel genoemde bedrag. Volgens de onafhankelijke Rekenkamer gaat het alleen al in 2019 gaat het om ‚ā¨ 540 duizend. ūüėģ

#BredaVanIedereen
Toetsingsnormen 2018 zijn aangepast
U kunt nu zelf online een aanvraag indienen.
Vanaf september zijn de toetsingsnormen om deel te nemen aan de boodschappendagen weer aangepast. Meer weten over de nieuwe wijze van toetsen en wat dat voor u betekent?

Ga met onderstaande knop meteen naar de de belangrijkste verschillen in de rubirek Veel Gestelde Vragen.
Op deze pagina vragen we de persoonsgegevens van degene die ondersteuning van de Voedselbank Breda wil aanvragen. Alle rode titels zijn velden waar een invoer verplicht is.
  • Aanvrager Iedereen met een woonadres in de gemeente Breda kan een aanvraag doen voor ondersteuning van de Voedselbank. Indien er meerdere personen samen een huishouden voeren op √©√©n adres, moet de aanvraag gedaan worden door de hoofdbewoner van het opgegeven adres in Breda. De aanvrager is¬†verantwoordelijk voor het juist en volledig invullen van het formulier, ook als u bij het invullen geholpen wordt. Aanhef of aanspreektitel We vinden het belangrijk om u op de juiste wijze aan te spreken. Daarom is er naast de keuze voor Mevr. en Dhr. ook de aanhef "Aanvrager" toegevoegd waardoor een gender neutrale aanhef,¬† bijv.¬†¬†Geachte aanvrager Robin van Winkel¬†mogelijk is.
  • Voornaam Roepnaam van de aanvrager
  • Voorletters Dit zijn de voorletters zoals die op uw identiteitsbewijs zijn vermeld.
  • Tussenvoeging Sommige achternamen voegen een woord toe aan de achternaam, bijv. "van de" ,"La","Dos" of "El". Voor een juiste alfabetisering vragen we om deze tussenvoeging los van de achternaam op te geven.
  • Achternaam Dit is de naam zoals die vermeld is op het identiteitsbewijs van de aanvrager.
  • Geboortedatum De geboortedatum van de aanvrager zoals vermeld op het identiteitsbewijs. LET OP Het is het makkelijkst om eerst het jaar te kiezen, daarna de maand en als laatste de geboortedag.
  • Telefoonnummer Geef hier het telefoonnummer waarop u overdag te bereiken bent. Als u niet op een vast telefoonnummer te bereiken bent hoeft u dit veld niet in te vullen.
  • Mobiel nummer Een mobiel nummer waarop u bereikbaar bent is een verplicht veld. De reden hiervoor is dat alle berichten van de Voedselbank ALTIJD via SMS worden verzonden. Niet iedereen is altijd per e-mail te bereiken en alle mobiele telefoons kunnen SMS ontvangen.
  • E-mailadres Hoewel niet iedereen altijd de toegang heeft tot e-mail is het voor het gebruik van dit online-formulier noodzakelijk dat er een e-mailadres beschikbaar is waar de aanvrager de bevestiging en andere berichten over deze aanvraag kan ontvangen. Als de aanvrager geen toegang heeft tot e-mail is het verstandig om de aanvraag op papier te doen. Hiervoor is een PDF beschikbaar die uitgeprint en opgestuurd kan worden.