Martien van Bakel:

Echte hulp moet méér vanuit het hart, dan vanuit het hoofd worden geboden. Dat was de drijfveer waarmee ik aan de wieg stond van de Voedselbank in Breda en dat is nog steeds zo.”

Naam
Martien van Bakel

Functie/rol bij de Voedselbank Breda
Bestuurslid

Actief sinds
januari 2005

Contactgegevens
E. martien@voedselbankbreda.nl

Profiel
– Arts
– Sociaal geneeskundige
– Vrijwilliger Vincentius vereniging
– Vrijwilliger Voedselbank

Waarom de Voedselbank Breda?

“Armoede in Nederland, hoe kan dat?” krijg ik vaak als reactie van mensen om mij heen wanneer ik vertel over mijn werk bij de voedselbank. “Waarom niet?” is mijn reactie dan. Waar welvaart is, is ook armoede. Het is naïef om te denken dat Nederland als een rijk westers land geen armoede en honger zou kennen. Veel zorgelijker vind ik de toename en groei van armoede in Nederland. Mijn hart doet het meeste zeer voor de kinderen en de jeugdigen, want zij hebben geen keuze. Armoede overkomt hen. Ik ken dat gevoel vanuit mijn eigen pubertijd, toen we thuis een aantal jaren financieel in zwaar weer zaten. Wat er dan gebeurt met je? Schaamte, niet kunnen meedoen, minder eten, je ‘sociaal’ terugtrekken. Nu heb ik een succesvol en welvarend leven, maar mijn hart zal altijd uitgaan naar kinderen en jeugdigen die met armoede te maken hebben. Daarom werk ik met passie en voldoening bij de Voedselbank Breda.”