HELP ONS EN MELD JE AAN!
Voor de komende inzamelacties in juni bij verschillende vestigingen van Jumbo en Aldi, hebben we de hulp van (extra) vrijwilligers hard nodig. Help jij mee met het inzamelen?
Dat kan al voor 3 uurtjes per dag. Meestal is dat op een vrijdag en/of zaterdag.
De mensen in Breda die wekelijks extra voedselhulp nodig hebben, zullen dankbaar zijn als jij je een of meerdere keren beschikbaar wilt stellen voor deze inzamelingsacties.
Mogen we op je rekenen?
Mail dan naar inzameling@voedselbankbreda.nl en meld je aan. Er zal dan door Annemiek Coenen van de Voedselbank Breda contact met je worden opgenomen
Hoeveel volle kratten halen we dit keer op?
... Lees meer...Lees minder...
- Likes: 10
- Shares: 7
- Comments: 0
MIS HET NIET: de degustatieloop op 4 juni a.s.
Iets drinken en eten en tegelijk een goed doel steunen?
Dat kan! Voor € 21,95 krijg je in Café Restaurant Brouwerij De Beyerd, Café Belgique Breda, Ned Kelly’s Pub & Kitchen en Publieke Werken een drankje en een lekker hapje. En door de gulle bijdrage van HANOS - ISPC Breda B.V., Brouwerij La Trappe Berkel-Enschot en het Het Bierhuis Breda kunnen we je ook op de Voedselbank een drankje en een hapje aanbieden.
Met jouw deelname steun je de mensen in Breda die onze hulp hard nodig hebben, want de helft van het bedrag gaat naar de Voedselbank. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de deelnemende cafés. Tot zondag 4 juni!
... Lees meer...Lees minder...
Geef jouw commentaar via Facebook
wat een vreemde titel...'Degustatie'loop???
ASPERGES: HET WITTE GOUD
Deze week zijn er heel veel asperges uitgedeeld aan onze deelnemers. Dat wordt smullen.
Je kunt de asperges ook 2 tot 3 dagen goed bewaren in de koelkast door ze zonder verpakking, in een vochtige theedoek te wikkelen.
Je kunt de asperges ook invriezen: was en schil de asperges en verpak ze luchtdicht. Ze zijn dan 12 maanden houdbaar bij een temperatuur van -18°
Bij bereiding hoef je ze niet eerst te ontdooien maar kan het direct in een pan met ruim kokend water.
Kijk voor lekkere recepten op: asperges op klassieke wijze met ham en ei
... Lees meer...Lees minder...
Geef jouw commentaar via Facebook
Wist je dat je van de schillen van de Asperges en een groente of kippen bouillon blokje superlekker bouillon kan trekken en daar weer soep van kan maken? Super lekker als je daarna de bouillon met room, paar Aspergers in stukjes )houdt de topjes even apart)/ maakt een aardappeltje om te binden beetje nootmuskaat. Even staaf mixer erdoor . Dan de topjes die je geaard hebt in de bouillon,of even gestoomd in dicht schaaltje met water in de magnetron erdoor en de uitgebakken vergatarische spekjes en wat lente ui of bieslook of erover strooien.
VRIJWILLIGERS GEZOCHT!
Voor de komende inzamelacties in mei en juni bij verschillende vestigingen van Jumbo en Aldi, hebben we de hulp van (extra) vrijwilligers hard nodig.
Help jij mee met het inzamelen?
Dat kan al voor 3 uurtjes per dag. Meestal is dat op een vrijdag en/of zaterdag.
De mensen in Breda die wekelijks extra voedselhulp nodig hebben, zullen dankbaar zijn als jij je een of meerdere keren beschikbaar wilt stellen voor deze inzamelingsacties.
Mogen we op je rekenen?
Mail dan naar inzameling@voedselbankbreda.nl en meld je aan. Er zal dan door Annemiek Coenen van de Voedselbank Breda contact met je worden opgenomen
Hoeveel volle kratten halen we dit keer op?
... Lees meer...Lees minder...
VRIJHEIDSSOEP VOOR DE VOEDSELBANK
Vandaag hebben we liefst 300 blikken Vrijheidssoep (1 liter) ontvangen van de mensen achter het initiatief Familie Maken. Een heerlijke maïssoep (die ook nog eens plantaardig en halal is), volgens recept van de bekende chef-kok London Loy, die zeker zal smaken.
Initiatiefnemers Stichting Het Eetschap en creatief bureau Goedzooi organiseren met Familie Maken maaltijden met als doel mensen uit de verschillende lagen van de Bredase samenleving nader tot elkaar te brengen.
Zo wordt er op 5 mei een Bevrijdingsmaaltijd georganiseerd bij Electron, Belcrumweg 19. Van 16:30 uur tot ca 19:30 kan men daar gratis genieten van een gevarieerde maaltijd met o.a. ook de Vrijheidssoep; maar liefst 150 liter is er bereid door horecabedrijven in Breda. Ook jij kunt daar bij zijn. Op de website www.Familiemaken.nl vind je alle informatie.
... Lees meer...Lees minder...
Geef jouw commentaar via Facebook
Goed bezig allemaal
eet er smakelijk van allen!
Heeeerlijke soep gegeten tijdens de vrijheidsmaaltijd in MotMot vanavond in Breda...wat een mooi initiatief...ik heb twee blikken gekocht....doe je ook mee?...voor 5 euro per stuk gaat er ook een blik naar de voedselbank! Zie www.https://familiemaken.nl/
Voedselbank Breda valt in de prijzen
Voedselbank Breda heeft meegedaan aan de Nationale Vrijwilligersprijzen 2023, waarbij aan vrijwilligers werd gevraagd waarom ze doen wat ze doen en wat hen aangrijpt bij hun vrijwilligerswerk. Het resultaat was een heel mooi filmpje van1 minuut waarin onze vrijwilligster Leentje van den Berg haar aansprekend verhaal over het werken bij de Voedselbank vertelt. Kijk op: youtu.be/SrZidxUoTck
Het filmpje heeft indruk gemaakt op de jury en is beloond met een geldprijs van € 750,--.
Iedereen die aan het filmpje heeft meegewerkt heel erg bedankt en last but not least Leentje die met haar acteertalent de prijs heeft binnengesleept. De bloemen zijn meer dan verdiend.
... Lees meer...Lees minder...
Geef jouw commentaar via Facebook
Gefeliciteerd Leentjeje bent een topper 👍👍,jullie verdienen deze prijs .
Fantastisch Leentje! En de rest van het team natuurlijk!👌👏
Ahhh lieve Leentje.. Recht uit je ❤️ Zo mooi gemaakt. Jullie verdienen elke prijs die er bestaat. Dank jullie wel voor wat jullie doen voor de medemens #hetkaniedereenoverkomen
Gefeliciteerd voor het hele team en Leentje in het bijzonder👏
Nou Leentje het is jullie gegund .En Gefeliciteerd met deze mooie prijs 🏆 👍💝
Gefeliciteerd ZUS! Dik verdiend 👍💐🫶
Gefeliciteerd, die 750 euro heeft ze ook wel verdiend!!!
Zeker Leentje!! Je bent, met de rest van het team samen, echt een topper!!
Hoi Leentje,ik herken je van de kerstherberg als collega, wat tof dat je deze prijs gewonnen hebt voor de voedselbank waar jij je ook al jaren voor inzet, proficiat Leentje het is je gegund KANJER.🌹
Van harte, toppers!
Goed gedaan! Proficiat!
Ere wie ere toekomt!! Gefeliciteerd Leentje!! 🥂
Proficiat 🎉
Gefeliciteerd!
Goed gedaan! Proficiat!
Leentje, proficiat!
Gefeliciteerd leentje zie je vrijdag weer ga zo door je bent een leuk mens sta voor iedereen klaar bedankt
Je bent een toppertje Leentje
zag haar vanmiddag nog, ze woont in de buurt; proficiat Voedselbank....
Loop jij ook mee met de degustatieloop op 4 juni ?
Café Restaurant Brouwerij De Beyerd, Café Belgique Breda, Ned Kelly’s Pub & Kitchen, Publieke Werken en de Voedselbank Breda organiseren ook dit jaar weer deze degustatieloop. Voor € 21,95 krijg je op deze 5 locaties een drankje en een hapje.
En het mooie is dat de helft van dat bedrag naar de Voedselbank in Breda gaat. Als je wil kan je daar een korte uitleg krijgen over de werkwijze van de Voedselbank. Mooie actie toch? Wat is er leuker dan door iets te drinken en te eten een goed doel te steunen?
En door de gulle bijdrage van HANOS - ISPC Breda B.V., Brouwerij La Trappe Berkel-Enschot en het Het Bierhuis Breda kunnen wij je ook op de Voedselbank een drankje en een lekker hapje aanbieden.
Bedankt daarvoor. Tot 4 juni!
... Lees meer...Lees minder...
Geef jouw commentaar via Facebook
..en dat is 1
MINI KRIELTJES
Er zijn vandaag veel krielaardappeltjes (voorgekookt) uitgedeeld.
Je kan er meteen mee aan de slag, maar je kunt ze natuurlijk ook invriezen.
Hieronder een paar ideeën wat je allemaal met krielaardappeltjes kan doen.
Eet smakelijk!
www.lekkeretenmetlinda.nl/9-x-recepten-met-krieltjes/
... Lees meer...Lees minder...
Geef jouw commentaar via Facebook
Lekker opbakken met een uitje en de vegetarische spekjes ,beetje paprika poeder, zout en peper erdoor en smullen maar 😋 Pss de vegetarische spekjes zijn het lekkerst als je ze met klein beetje olie of boter eerst even bakt in de pan of airfryer. En dan pas door je eten doen.
En veel mensen hebben ook witlof gehad, dit recept is echt mega lekker en proef je totaal de typische bittere witlof smaak niet. Je maakt het met witlof en de krielaardapoeltjes kan je er prima voor gebruiken. Natuurlijk lekker weer de vergatarische spekjes erbij bakken en die erover strooien bij het opdienen. Met evt. Bieslook of lente kleingesneden www.okokorecepten.nl/recept/soep/witlofsoep/witlofsoep-belgie
Vandaag ook tomaten opgehaald? We delen graag met jullie wat lekkere recepten om dit weekend eens te proberen
brendakookt.nl/recepten/tomatensoep-basisrecept-en-variaties/
... Lees meer...Lees minder...
Tomatensoep - basisrecept en variaties
brendakookt.nl
Basisrecept tomatensoep, met variatietips. Tomatensoep is altijd goed. In dit artikel lees je alles over zelf tomatensoep maken.
ALLEMAAL KIJKEN OP ZONDAG 9 APRIL!
Vrijdag 31 maart filmde het NOS Jeugdjournaal een gezin tijdens hun wekelijkse boodschappen bij de Voedselbank op de Koele Mei. Dit deden ze voor een speciale uitzending over armoede, waarin het zoontje van een deelneemster centraal stond. De opnames verliepen soepel, met dank aan de aanwezige vrijwilligers.
Het resultaat is te zien op zondag 9 april op
NPO 3. Direct na de uitzending van het NOS Jeugdjournaal om 19.00 uur. Kijken dus!
... Lees meer...Lees minder...