Financiële ondersteuning van ons werk2017-09-25T09:47:47+00:00

Financiële ondersteuning van ons werk

Naast het voedsel dat de Voedselbank gratis ontvangt van bedrijven en particulieren, is uw financiële donatie hard nodig voor het dekken van onkosten zoals huisvesting, water en elektra. Omdat de Voedselbank Breda een ANBI status is toegekend, is uw financiële donatie voor de belasting aftrekbaar.

Wij werken transparant. Alle transacties worden behandeld door het bestuur van de Voedselbank en hier vindt u ons jaarverslag waar u geïnformeerd wordt over onze activiteiten en de financiële verantwoording kunt inzien.

Hoe kunt u doneren?

 • U kunt Voedselbank Breda machtigen om per jaar/kwartaal/maand of eenmalig een bedrag van uw rekening te incasseren. Onderteken hiervoor het daarvoor bestemde Donateursformulier Voedselbank Breda en stuur deze per post naar ons op.
 • Bestel een van onze "donatiepakketten" op deze pagina en reken snel en makkelijk online af met iDeal.
 • U kunt natuurlijk ook zelf een donatie doen op ons rekeningnummer:

IBAN: NL37 INGB 0005 3881 89
t.n.v. Stichting Voedselbank Breda

Heeft u vragen of opmerkingen over het doneren aan de Voedselbank Breda?
Neem gerust contact met ons op.

Met uw donatie steunt u de Voedselbank Breda

 • in de huisvestingkosten, water en elektra etc.
 • voor de brandstof- en onderhoudskosten voor onze wagens
 • in de organisatiekosten van één of meerdere voedselpakketen (€3,- per pakket)
 • om één avond in het jaar een bedankje te organiseren voor de 40 vrijwilligers die zich elke week 3 dagen (en meer) belangeloos inzetten voor de Voedselbank
 • in de wensen die we als voedselbank hebben. Dit zijn incidentele kosten om bijvoorbeeld apparatuur aan te schaffen om zuiniger en efficiënter te werken of kosten die we moeten maken om volgens de verplichte voedselvoorschriften te kunnen werken. Neem gerust contact met ons op om onze wensenlijst te ontvangen.

Bedankt!

Voedselbank Breda waardeert onze donateurs zeer en we bedanken u of uw bedrijf graag op onze Facebook– en Twitter pagina. Als u hier interesse in heeft kunt u een e-mail (met eventueel actiefoto) sturen naar acties@voedselbankbreda.nl

Hartelijk dank voor uw betrokkenheid en inzet.

Op deze pagina vragen we de persoonsgegevens van degene die ondersteuning van de Voedselbank Breda wil aanvragen. Alle rode titels zijn velden waar een invoer verplicht is.
 • Aanvrager Iedereen met een woonadres in de gemeente Breda kan een aanvraag doen voor ondersteuning van de Voedselbank. Indien er meerdere personen samen een huishouden voeren op één adres, moet de aanvraag gedaan worden door de hoofdbewoner van het opgegeven adres in Breda. De aanvrager is verantwoordelijk voor het juist en volledig invullen van het formulier, ook als u bij het invullen geholpen wordt. Aanhef of aanspreektitel We vinden het belangrijk om u op de juiste wijze aan te spreken. Daarom is er naast de keuze voor Mevr. en Dhr. ook de aanhef "Aanvrager" toegevoegd waardoor een gender neutrale aanhef,  bijv.  Geachte aanvrager Robin van Winkel mogelijk is.
 • Voornaam Roepnaam van de aanvrager
 • Voorletters Dit zijn de voorletters zoals die op uw identiteitsbewijs zijn vermeld.
 • Tussenvoeging Sommige achternamen voegen een woord toe aan de achternaam, bijv. "van de" ,"La","Dos" of "El". Voor een juiste alfabetisering vragen we om deze tussenvoeging los van de achternaam op te geven.
 • Achternaam Dit is de naam zoals die vermeld is op het identiteitsbewijs van de aanvrager.
 • Geboortedatum De geboortedatum van de aanvrager zoals vermeld op het identiteitsbewijs. LET OP Het is het makkelijkst om eerst het jaar te kiezen, daarna de maand en als laatste de geboortedag.
 • Telefoonnummer Geef hier het telefoonnummer waarop u overdag te bereiken bent. Als u niet op een vast telefoonnummer te bereiken bent hoeft u dit veld niet in te vullen.
 • Mobiel nummer Een mobiel nummer waarop u bereikbaar bent is een verplicht veld. De reden hiervoor is dat alle berichten van de Voedselbank ALTIJD via SMS worden verzonden. Niet iedereen is altijd per e-mail te bereiken en alle mobiele telefoons kunnen SMS ontvangen.
 • E-mailadres Hoewel niet iedereen altijd de toegang heeft tot e-mail is het voor het gebruik van dit online-formulier noodzakelijk dat er een e-mailadres beschikbaar is waar de aanvrager de bevestiging en andere berichten over deze aanvraag kan ontvangen. Als de aanvrager geen toegang heeft tot e-mail is het verstandig om de aanvraag op papier te doen. Hiervoor is een PDF beschikbaar die uitgeprint en opgestuurd kan worden.
Bespaar op onnodige vernietigingskosten en doneer aan de Voedselbank Breda
Heeft u overschotten of reststromen goed en gezond voedsel?
Doneer die dan aan de Voedselbank Breda.

Voorkom verspilling en help mensen in financiële nood.
Bel 06-38254527