Deelnemen2018-09-02T23:32:05+00:00

Deelnemen aan onze dienstverlening

Om boodschappen te kunnen doen bij de voedselbank moet u voldoen aan de criteria die jaarlijks door het bestuur wordt vastgesteld. U kunt zich aanmelden voor de dienstverlening van de voedselbank via een hulpverlenende instantie, zoals het IMW Breda, uw bewindvoerder, woonbegeleider of een andere instantie die uw financiële belangen behartigt. Maar sinds September 2018 kunt u ook zelf een aanvraag doen via het online aanvraagformulier via deze link

Alle aanmeldformulieren worden door het bestuur van de Voedselbank getoetst op basis van de criteria. Als uw aanmelding is getoetst en goedgekeurd krijgt u een uitnodiging via sms of een telefoontje om de eerstvolgende booschappendag te komen winkelen en uw deelnemerskaart op te halen. Deze deelnemerskaart is uw toegangskaart tot de winkel.

U krijgt tijdens uw eerste bezoek aan de winkel:

 • een deelnemerskaart
 • een vast tijdstip voor het afhalen van het pakket
 • een uitleg en een Infoboekje nieuwe deelnemers

Wilt u zich aanmelden voor de Voedselbank, maar heeft u nog geen hulpverlening? Dan kunt u via ons een afspraak bij het IMW Breda maken als volgt:

 • Bel op woensdag of donderdag naar 06-33163751, of;
 • Kom bij de voedselbank langs op woensdag, donderdag of vrijdag, tussen 10:00 en 15:00 of;
 • Mail uw verzoek naar administratie@voedselbankbreda.nl met vermelding van uw contactgegevens.

Wij maken voor u een afspraak met het IMW Breda. Zij bekijken met u uw situatie en of u in aanmerking komt voor de voedselbank. Zij helpen met uw aanvraag voor de voedselbank en starten eventueel samen met u een hulpverleningstraject op. De spreekuren van het IMW Breda zijn iedere vrijdag op Zustersveld 26, 4816 JA in Breda (om de hoek bij de Voedselbank Breda).

Op deze pagina vragen we de persoonsgegevens van degene die ondersteuning van de Voedselbank Breda wil aanvragen. Alle rode titels zijn velden waar een invoer verplicht is.
 • Aanvrager Iedereen met een woonadres in de gemeente Breda kan een aanvraag doen voor ondersteuning van de Voedselbank. Indien er meerdere personen samen een huishouden voeren op één adres, moet de aanvraag gedaan worden door de hoofdbewoner van het opgegeven adres in Breda. De aanvrager is verantwoordelijk voor het juist en volledig invullen van het formulier, ook als u bij het invullen geholpen wordt. Aanhef of aanspreektitel We vinden het belangrijk om u op de juiste wijze aan te spreken. Daarom is er naast de keuze voor Mevr. en Dhr. ook de aanhef "Aanvrager" toegevoegd waardoor een gender neutrale aanhef,  bijv.  Geachte aanvrager Robin van Winkel mogelijk is.
 • Voornaam Roepnaam van de aanvrager
 • Voorletters Dit zijn de voorletters zoals die op uw identiteitsbewijs zijn vermeld.
 • Tussenvoeging Sommige achternamen voegen een woord toe aan de achternaam, bijv. "van de" ,"La","Dos" of "El". Voor een juiste alfabetisering vragen we om deze tussenvoeging los van de achternaam op te geven.
 • Achternaam Dit is de naam zoals die vermeld is op het identiteitsbewijs van de aanvrager.
 • Geboortedatum De geboortedatum van de aanvrager zoals vermeld op het identiteitsbewijs. LET OP Het is het makkelijkst om eerst het jaar te kiezen, daarna de maand en als laatste de geboortedag.
 • Telefoonnummer Geef hier het telefoonnummer waarop u overdag te bereiken bent. Als u niet op een vast telefoonnummer te bereiken bent hoeft u dit veld niet in te vullen.
 • Mobiel nummer Een mobiel nummer waarop u bereikbaar bent is een verplicht veld. De reden hiervoor is dat alle berichten van de Voedselbank ALTIJD via SMS worden verzonden. Niet iedereen is altijd per e-mail te bereiken en alle mobiele telefoons kunnen SMS ontvangen.
 • E-mailadres Hoewel niet iedereen altijd de toegang heeft tot e-mail is het voor het gebruik van dit online-formulier noodzakelijk dat er een e-mailadres beschikbaar is waar de aanvrager de bevestiging en andere berichten over deze aanvraag kan ontvangen. Als de aanvrager geen toegang heeft tot e-mail is het verstandig om de aanvraag op papier te doen. Hiervoor is een PDF beschikbaar die uitgeprint en opgestuurd kan worden.
Bespaar op onnodige vernietigingskosten en doneer aan de Voedselbank Breda
Heeft u overschotten of reststromen goed en gezond voedsel?
Doneer die dan aan de Voedselbank Breda.

Voorkom verspilling en help mensen in financiële nood.
Bel 06-38254527