Deelnemen aan onze dienstverlening

Om boodschappen te kunnen doen bij de voedselbank moet u voldoen aan de criteria die jaarlijks door het bestuur wordt vastgesteld. U kunt zich aanmelden voor de dienstverlening van de voedselbank via een hulpverlenende instantie, zoals het IMW Breda, uw bewindvoerder, woonbegeleider of een andere instantie die uw financiële belangen behartigt. Maar sinds September 2018 kunt u ook zelf een aanvraag doen via het online aanvraagformulier via deze link

Alle aanmeldformulieren worden door het bestuur van de Voedselbank getoetst op basis van de criteria. Als uw aanmelding is getoetst en goedgekeurd krijgt u een uitnodiging via sms of een telefoontje om de eerstvolgende booschappendag te komen winkelen en uw deelnemerskaart op te halen. Deze deelnemerskaart is uw toegangskaart tot de winkel.

U krijgt tijdens uw eerste bezoek aan de winkel:

  • een deelnemerskaart
  • een vast tijdstip voor het afhalen van het pakket
  • een uitleg en een Infoboekje nieuwe deelnemers

Wilt u zich aanmelden voor de Voedselbank, maar heeft u nog geen hulpverlening? Dan kunt u via ons een afspraak bij het IMW Breda maken als volgt:

  • Bel op woensdag of donderdag naar 06-33163751, of;
  • Kom bij de voedselbank langs op woensdag, donderdag of vrijdag, tussen 10:00 en 15:00 of;
  • Mail uw verzoek naar administratie@voedselbankbreda.nl met vermelding van uw contactgegevens.

Wij maken voor u een afspraak met het IMW Breda. Zij bekijken met u uw situatie en of u in aanmerking komt voor de voedselbank. Zij helpen met uw aanvraag voor de voedselbank en starten eventueel samen met u een hulpverleningstraject op. De spreekuren van het IMW Breda zijn iedere vrijdag op Zustersveld 26, 4816 JA in Breda (om de hoek bij de Voedselbank Breda).