vrijwilligers 2017-05-11T15:28:58+00:00

Vrijwilligers 

Werken bij de Voedselbank Breda 

Bij de Voedselbank Breda werken ongeveer 60 vrijwilligers. Iedereen doet zo zijn eigen taak, vanuit verschillende motieven en achtergronden. Het doel dat hen bindt, is dat ze zich willen inzetten voor een groep mensen die het op dit moment niet lukt zelf voldoende voedsel op tafel te zetten. 
Op de Voedselbank zelf wordt hard gewerkt om de deelnemers wekelijks een gratis voedselpakket te kunnen geven. Om dit te realiseren zorgen de vrijwilligers iedere week opnieuw voor de werving van voedsel, logistieke stromen, opslag en registratie, koelketenbewaking, deelnemersadministratie en alles wat er komt kijken om wekelijks een voedselpakket te kunnen uitreiken aan alle deelnemers. 
Ook zijn er maandelijkse acties die door vrijwilligers worden georganiseerd en uitgevoerd, zoals voedselinzamel-acties bij supermarkten en statiegeldbussen leegmaken. 

Wij vragen 

Het werken bij de Voedselbank vereist allereerst het tonen van respect voor de deelnemers. Dit blijkt uit de algemene houding bij de omgang met klanten, maar ook uit hoe over klanten wordt gesproken. En er is de vanzelfsprekende plicht tot geheimhouding van alle privacygevoelige informatie. 
In het samenwerken met andere vrijwilligers is wederzijds respect het uitgangspunt. Mensen vanuit verschillende achtergronden en religies denken en handelen niet altijd gelijk. Je houdt daar dus rekening mee. 
Jezelf opgeven als vrijwilliger bij Voedselbank Breda betekent dat je je voor een langere periode wilt inzetten. Sommige functies vragen specifieke vaardigheden of aanwezigheid van een minimaal aantal dagdelen. Dit is per functie anders en altijd in overleg. Kijk voor meer informatie bij onze vacatures

Wij bieden 

Voedselbank Breda heeft een leuk enthousiast team die elke dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag aan de slag is. We zijn bezig om alles goed georganiseerd en gestructureerd te laten verlopen, anderszijds maken we veel lol met elkaar. We verzorgen de lunch tijdens werktijd en één keer per jaar organiseren we een gezellige vrijwilligersavond. 

Incidenteel inzetten 

Het is ook mogelijk om zich eenmalig in te zetten. Burgers, studenten, bedrijven, scholen en organisaties zetten zich incidenteel in door zelf een actie te organiseren voor de Voedselbank. Taken die zich lenen om eenmalig mee te doen zijn supermarktacties, grote schoonmaakactie (van de Voedselbank) of een eigen actie. Klik hier voor meer informatie over acties.  
Heeft u vragen of heeft u interesse om vrijwilligerswerk bij ons te doen? Neem gerust contact met ons op of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. 

Aanmelden

Je voornaam
Achternaam
Je e-mailadres
Je telefoonnummer
Naar welke functie gaat uw voorkeur uit?
Vacatures binnen de voedselbank
Beschikbaarheid