Vrijwilliger 2017-09-25T08:32:23+00:00

Vrijwilligers

Voedselbank Breda heeft meer vrijwilligers nodig om stadsgenoten in nood te helpen aan voedsel. Wij zijn met ongeveer 60 vrijwilligers en vormen het hart van onze Voedselbank. Wij bestaan voor 100% uit vrijwilligers en zijn dringend op zoek naar enthousiaste collega’s. Vandaar deze oproep aan u.

Jaarlijks helpen wij zo’n 1500 mensen. Met bijna onuitputtelijke enthousiasme zorgen we er elke week voor dat de allerarmste stadsgenoten gratis voedsel kunnen komen ophalen. We zijn een club die van di t/m vr aan de slag is om alles goed en gestructureerd te laten verlopen. Denk aan werving van voedsel, logistieke stromen, opslag, registratie, koelketenbewaking en uitdelen van voedsel.

Hopelijk twijfelt u geen seconde om ons te komen helpen. Het welzijn van onze stadsgenoten is immers een gedeelde verantwoordelijkheid en wij hebben voortdurend zorgen over de continuïteit van onze Voedselbank.

Iedere helpende hand is van harte welkom!

Wij vragen

Betrokken en enthousiaste mensen die affiniteit hebben met het werk van de voedselbank. U hebt als vrijwilliger te maken met diverse mensen met verschillende achtergronden en religies. Respect voor voedsel, collega’s en deelnemers is een vereiste bij dit vrijwilligerswerk. En er is de vanzelfsprekende plicht tot geheimhouding van alle privacygevoelige informatie. 

Uzelf opgeven als vrijwilliger bij Voedselbank Breda betekent dat u de intentie hebt om zich voor een langere periode in te zetten. Sommige functies vragen specifieke vaardigheden of aanwezigheid van een minimaal aantal dagdelen. Dit verschilt per functie en gaat uiteraard in overleg. Kijk voor meer informatie bij onze vacatures.  

Wij bieden

Een enthousiast team die elke dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag aan de slag is. We werken hard en maken daarnaast veel lol met elkaar. Op basis van uw wensen, talenten en mogelijkheden kijken we samen met u voor een leuke functie binnen ons team. We verzorgen de lunch tijdens werktijd en één keer per jaar organiseren we een vrijwilligersavond.

Incidenteel inzetten 

Het is ook mogelijk om zich eenmalig in te zetten. Burgers, studenten, bedrijven, scholen  en organisaties zetten zich incidenteel in door zelf een actie te organiseren voor de Voedselbank. Taken die zich lenen om eenmalig mee te doen zijn supermarktacties, grote schoonmaakactie (van de Voedselbank) of een eigen actie. Klik hier voor meer informatie over acties.  

Aanmelden

Heeft u vragen of interesse? Neem gerust contact met ons op of vul het aanmeldformulier op deze pagina in en wij nemen z.s.m. contact met u op.
Kijk hier voor actuele onze 
vacatures .

Graag tot ziens op onze Voedselbank!

Aanmeldformulier

Je voornaam
Achternaam
Je e-mailadres
Je telefoonnummer
Naar welke functie gaat uw voorkeur uit?
Vacatures binnen de voedselbank
Beschikbaarheid