spullen 2017-09-21T10:15:28+00:00

Behalve voedsel is de Voedselbank Breda ook heel blij met non-food producten die aan de deelnemers kunnen worden uitgereikt. Naast voedsel hebben onze deelnemers bijvoorbeeld ook verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen nodig. Hiernaast op het boodschappenlijstje staan producten die we weinig binnen krijgen en waar deelnemers heel dankbaar voor zijn. Of u nu van een bedrijf bent of als burger wilt helpen. Wij zijn dankbaar voor uw hulp.

Bedrijven
Heeft u als producent of winkelier goederen die u niet meer kunt of wilt verkopen, omdat de verpakking niet in orde is, of blijft u zitten met een restpartij, omdat u overgaat op een ander assortiment? De Voedselbank Breda is constant op zoek naar levensmiddelen en aanverwante dagelijkse boodschappen om de voedselpakketten te kunnen samenstellen. Wij kunnen uw restpartijen goed gebruiken. U maakt geen kosten om uw restpartij op te slaan of te vervoeren, want wij halen de goederen graag bij u op. Tegelijkertijd helpt u onze deelnemers enorm. Meewerken aan de voedselbank levert u bovendien de nodige goodwill op van uw relaties en werknemers.Wilt u goederen aanbieden of meer weten over het doneren van goederen? Neem gerust contact met ons op.

Tweedehands goederen
Wilt u tweedehands goederen aanbieden? Dan verwijzen we u graag door naar onze buren, Vereniging Vincentius.
Vanwege de voedselveiligheidsnorm kunnen wij bij de Voedselbank alleen nieuwe producten accepteren en opslaan bij voedingsproducten. Wij zijn gehouden aan de richtlijnen voor voedselveiligheid, zoals opgesteld door de Voedsel- en Waren-autoriteit. Hier worden we ook regelmatig op gecontroleerd.
Onze deelnemers zijn natuurlijk ook heel erg gebaat bij tweedehands spullen en kunnen hiervoor terecht bij Vereniging Vincentius.
Vrijwilligers van Vincentius hebben mede de Voedselbank in 2004 opgericht en nog steeds ondersteunt Vincentius de Voedselbank financieel. Daarnaast werken we in het belang van onze deelnemers op vele punten samen.
Vereniging Vincentius zet zich in voor dezelfde doelgroep door gratis hulpverlening te bieden, maar ook door kleding, (klein)meubelen en (huishoudelijke) apparaten aan te bieden voor een kleine prijs en in schrijnende situaties gratis. Een donatie van speelgoed of andere spullen komt dus altijd goed terecht. Met regelmaat krijgen onze deelnemers tegoedbonnen om te winkelen bij de kringloopwinkel De Vince. Iedereen kan winkelen bij De Vince; de opbrengst maakt de hulpverlening mogelijk.

Bedankt!

Voedselbank Breda waardeert onze donateurs zeer en we bedanken u of uw bedrijf graag op onze Facebook– en Twitterpagina. Als u hier interesse in heeft kunt u e-mail (met eventueel actiefoto) sturen naar actievoedselbankbreda@gmail.com.

Hartelijk dank voor uw betrokkenheid en inzet.