Nieuws 2016-10-17T08:20:12+00:00

Voedselbank Breda

Op dit moment bezoeken ongeveer 400 gezinnen wekelijks de Voedselbank Breda. De Voedselbank Breda is geheel afhankelijk van donaties en de enthousiaste en belangeloze inzet van vrijwilligers. We zijn ontzettend dankbaar voor iedereen die de Voedselbank Breda steunt. Of het nu schenkingen zijn, voedsel of service- en dienstverlening. Zonder deze donaties kan de voedselbank niet draaien. Steunt de Voedselbank Breda! Wilt u een financiële donatie doen? Goederen aanbieden? Of zelf een actie organiseren? Neem contact op via actievoedselbankbreda@gmail.com of bel 076 - 5715458.
Voedselbank Breda
Voedselbank Breda voelt zich trots.19 april 2018 @ 09:43
Open dag Voedselbank Breda en kringloopwinkel De Vince
28 april a.s. van 11.00-16.00 uur, Koele Mei 2/2a te Breda.

Benieuwd naar hoe het reilt en zeilt bij een voedselbank of een kringloopwinkel? Kom dan op zaterdag 28 april a.s. naar de open dag van de Voedselbank Breda en de kringloopwinkel De Vince. Laat je verrassen, verwonderen en inspireren door onze missie, visie, bedrijfsvoering én onze vrijwilligers!
Voedselbank Breda
Voedselbank Breda heeft het bericht van S.V. Socialize Breda gedeeld.9 april 2018 @ 21:05
Voedselbank Breda
Voedselbank Breda voelt zich enthousiast.4 april 2018 @ 14:51
AH-topper Frank Tijsse Klasen heeft voor de 3e keer op rij het record gebroken bij de AH inzamelingsactie voor de Voedselbank Breda. Maar liefst 182 kratten met voedsel voor onze deelnemers in één week tijd! Dankzij Frank en zijn toegewijde collega's is de Albert Heijn Heksenwiel een van onze meest trouwe en succesvolle actievoerder en ambassadeur voor de Voedselbank Breda. Dat verdient op z'n minst een bloemetje en een oorkonde! Mede namens onze deelnemers: bedankt Frank, bedankt team AH Heksenwiel!
Voedselbank Breda
Voedselbank Breda heeft het bericht van Stichting Happy Hippo gedeeld.21 maart 2018 @ 18:20
Vandaag hebben we verjaardagsdozen opgehaald en deze zien er weer fantastisch uit! Hier zullen de jarige kinderen heel erg blij van worden!
Voedselbank Breda
Voedselbank Breda heeft het bericht van Cingel College gedeeld — dankbaar.9 maart 2018 @ 10:47
Zo hé wat een hoog bedrag! Heel erg bedankt Cingel College​ voor deze mooie actie en jullie gulle donatie​. Met een brede glimlach luiden wij het weekend in!
Toetsingsnormen 2018 zijn aangepast
Meer mensen kunnen nu deelnemen
In het nieuwe jaar zijn de toetsingsnormen om deel te nemen aan de boodschappendagen weer verruimd. Meer weten over de nieuwe wijze van toetsen en wat dat misschien voor u betekent?

Ga met onderstaande knop meteen naar de de belangrijkste verschillen ten opzichte van vorig jaar in de rubirek Veel Gestelde Vragen.
Op deze pagina vragen we de persoonsgegevens van degene die ondersteuning van de Voedselbank Breda wil aanvragen. Alle rode titels zijn velden waar een invoer verplicht is.
  • Aanvrager Iedereen met een woonadres in de gemeente Breda kan een aanvraag doen voor ondersteuning van de Voedselbank. Indien er meerdere personen samen een huishouden voeren op één adres, moet de aanvraag gedaan worden door de hoofdbewoner van het opgegeven adres in Breda. De aanvrager is verantwoordelijk voor het juist en volledig invullen van het formulier, ook als u bij het invullen geholpen wordt. Aanhef of aanspreektitel We vinden het belangrijk om u op de juiste wijze aan te spreken. Daarom is er naast de keuze voor Mevr. en Dhr. ook de aanhef "Aanvrager" toegevoegd waardoor een gender neutrale aanhef,  bijv.  Geachte aanvrager Robin van Winkel mogelijk is.
  • Voornaam Roepnaam van de aanvrager
  • Voorletters Dit zijn de voorletters zoals die op uw identiteitsbewijs zijn vermeld.
  • Tussenvoeging Sommige achternamen voegen een woord toe aan de achternaam, bijv. "van de" ,"La","Dos" of "El". Voor een juiste alfabetisering vragen we om deze tussenvoeging los van de achternaam op te geven.
  • Achternaam Dit is de naam zoals die vermeld is op het identiteitsbewijs van de aanvrager.
  • Geboortedatum De geboortedatum van de aanvrager zoals vermeld op het identiteitsbewijs. LET OP Het is het makkelijkst om eerst het jaar te kiezen, daarna de maand en als laatste de geboortedag.
  • Telefoonnummer Geef hier het telefoonnummer waarop u overdag te bereiken bent. Als u niet op een vast telefoonnummer te bereiken bent hoeft u dit veld niet in te vullen.
  • Mobiel nummer Een mobiel nummer waarop u bereikbaar bent is een verplicht veld. De reden hiervoor is dat alle berichten van de Voedselbank ALTIJD via SMS worden verzonden. Niet iedereen is altijd per e-mail te bereiken en alle mobiele telefoons kunnen SMS ontvangen.
  • E-mailadres Hoewel niet iedereen altijd de toegang heeft tot e-mail is het voor het gebruik van dit online-formulier noodzakelijk dat er een e-mailadres beschikbaar is waar de aanvrager de bevestiging en andere berichten over deze aanvraag kan ontvangen. Als de aanvrager geen toegang heeft tot e-mail is het verstandig om de aanvraag op papier te doen. Hiervoor is een PDF beschikbaar die uitgeprint en opgestuurd kan worden.