Nieuws2016-10-17T08:20:12+00:00

Voedselbank Breda

Op dit moment bezoeken ongeveer 400 gezinnen wekelijks de Voedselbank Breda. De Voedselbank Breda is geheel afhankelijk van donaties en de enthousiaste en belangeloze inzet van vrijwilligers. We zijn ontzettend dankbaar voor iedereen die de Voedselbank Breda steunt. Of het nu schenkingen zijn, voedsel of service- en dienstverlening. Zonder deze donaties kan de voedselbank niet draaien. Steunt de Voedselbank Breda! Wilt u een financiële donatie doen? Goederen aanbieden? Of zelf een actie organiseren? Neem contact op via actievoedselbankbreda@gmail.com of bel 076 - 5715458.
Voedselbank Breda
Voedselbank Breda4 juli 2018 @ 18:02
Afgelopen vrijdag op 29 juni heeft de Voedselbank Breda een grote verassing mogen ontvangen. De Ronde Tafel 21 kwam even een cadeautje brengen. Een cadeautje?!!! Zeg maar gerust een super gift van €12.500,-! Met behulp van hun jaarlijks Breda Lacht Gala heeft de RT21 een fantastisch bedrag opgehaald, waar een behoorlijk deel ons ten deel is gevallen. Langs deze weg willen we RT21 hartelijk bedanken voor hun jarenlange trouwe commitment en steun aan de Voedselbank Breda.

Met dit bedrag gaan dromen voor ons verwezenlijkt worden. We hebben al een poosje de wens om op ons buitenterrein een overkapping te maken voor mensen die in de rij staan voor voedsel. Daarnaast zijn we ook aan het sparen voor een nieuwe koel/vries-busje.

Meer weten over de Ronde Tafel 21? Ga dan naar https://www.rt21.nl en ontdek wat voor fantastische initiatieven deze groep mensen met elkaar en voor andere ondernemen.
Voedselbank Breda
Voedselbank Breda heeft de video van Stichting Happy Hippo gedeeld.23 mei 2018 @ 23:47
Vandaag weer een topteam die ons heeft geholpen met inpakken. De dames van de lions stonden weer klaar om 70 dozen te vullen. Vanaf morgen kunnen de zomerkindjes van de Voedselbank Breda deze zomer weer hun verjaardag vieren. Hartelijk dank Dames
Voedselbank Breda
Stichting Happy Hippo
Vandaag weer een topteam die ons heeft geholpen met inpakken. De dames van de lions stonden weer klaar om 70 dozen te vullen. Vanaf morgen kunnen de zomerkindjes van de Voedselbank Breda deze zomer weer hun verjaardag vieren. Hartelijk dank Dames
Voedselbank Breda
Voedselbank Breda heeft een link gedeeld.9 mei 2018 @ 22:11
BREDA - De bestuurder van een vrachtwagentje is dinsdagmiddag onwel geworden achter het stuur op de Kapittelweg in Breda. Daardoor reed het voertuig waar deze persoon in zat enkele lantaarnpalen uit de grond. Hoe het met de bestuurder is, is niet bekend.
Voedselbank Breda
Voedselbank Breda heeft het bericht van Voedselbanken Nederland gedeeld.7 mei 2018 @ 22:47
"Ik voel me veel vrijer nu ik kan lezen en schrijven. Ik studeerde met diverse leeftijden die allen hetzelfde probleem hadden, dus dan valt die schaamte ook weg."
Voedselbank Breda
Voedselbank Breda heeft de omslagfoto bijgewerkt.29 april 2018 @ 14:25
Toetsingsnormen 2018 zijn aangepast
Meer mensen kunnen nu deelnemen
In het nieuwe jaar zijn de toetsingsnormen om deel te nemen aan de boodschappendagen weer verruimd. Meer weten over de nieuwe wijze van toetsen en wat dat misschien voor u betekent?

Ga met onderstaande knop meteen naar de de belangrijkste verschillen ten opzichte van vorig jaar in de rubirek Veel Gestelde Vragen.
Op deze pagina vragen we de persoonsgegevens van degene die ondersteuning van de Voedselbank Breda wil aanvragen. Alle rode titels zijn velden waar een invoer verplicht is.
  • Aanvrager Iedereen met een woonadres in de gemeente Breda kan een aanvraag doen voor ondersteuning van de Voedselbank. Indien er meerdere personen samen een huishouden voeren op één adres, moet de aanvraag gedaan worden door de hoofdbewoner van het opgegeven adres in Breda. De aanvrager is verantwoordelijk voor het juist en volledig invullen van het formulier, ook als u bij het invullen geholpen wordt. Aanhef of aanspreektitel We vinden het belangrijk om u op de juiste wijze aan te spreken. Daarom is er naast de keuze voor Mevr. en Dhr. ook de aanhef "Aanvrager" toegevoegd waardoor een gender neutrale aanhef,  bijv.  Geachte aanvrager Robin van Winkel mogelijk is.
  • Voornaam Roepnaam van de aanvrager
  • Voorletters Dit zijn de voorletters zoals die op uw identiteitsbewijs zijn vermeld.
  • Tussenvoeging Sommige achternamen voegen een woord toe aan de achternaam, bijv. "van de" ,"La","Dos" of "El". Voor een juiste alfabetisering vragen we om deze tussenvoeging los van de achternaam op te geven.
  • Achternaam Dit is de naam zoals die vermeld is op het identiteitsbewijs van de aanvrager.
  • Geboortedatum De geboortedatum van de aanvrager zoals vermeld op het identiteitsbewijs. LET OP Het is het makkelijkst om eerst het jaar te kiezen, daarna de maand en als laatste de geboortedag.
  • Telefoonnummer Geef hier het telefoonnummer waarop u overdag te bereiken bent. Als u niet op een vast telefoonnummer te bereiken bent hoeft u dit veld niet in te vullen.
  • Mobiel nummer Een mobiel nummer waarop u bereikbaar bent is een verplicht veld. De reden hiervoor is dat alle berichten van de Voedselbank ALTIJD via SMS worden verzonden. Niet iedereen is altijd per e-mail te bereiken en alle mobiele telefoons kunnen SMS ontvangen.
  • E-mailadres Hoewel niet iedereen altijd de toegang heeft tot e-mail is het voor het gebruik van dit online-formulier noodzakelijk dat er een e-mailadres beschikbaar is waar de aanvrager de bevestiging en andere berichten over deze aanvraag kan ontvangen. Als de aanvrager geen toegang heeft tot e-mail is het verstandig om de aanvraag op papier te doen. Hiervoor is een PDF beschikbaar die uitgeprint en opgestuurd kan worden.